Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe
Mleko dokładnie wymieszać z kakao, zagotować i ostudzić.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz z bułką tartą.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy po troszku zimne mleko z kakaem. Następnie dalej ucierając dodajemy mąkę z proszkiem i bułką tartą. A na końcu ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do nasmarowanej blaszki i piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 50 min.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz z bułką tartą.
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy po troszku zimne mleko z kakaem. Następnie dalej ucierając dodajemy mąkę z proszkiem i bułką tartą. A na końcu ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać, przelać do nasmarowanej blaszki i piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 50 min.