Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe z masą
Biszkopt jasny: Białka ubić na pianę, cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Dodać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Biszkopt ciemny: Białka ubić na pianę, cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Dodać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół. Masa: Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na pianę. Dodać cukier puder i zmiksować, a następnie cały czas miksując żelatynę. Ciemnego biszkopta posmarować masą, przyłożyć jasnym, znów posmarować masą i przyłożyć ciemnym. Na górze też posmarować masa i posypać startą czekoladą.