Sposób przygotowania:
Ciasto karmelowe
Ubić białka z cukrem dodać żółtkai dalej ucierać. Dodać mąkę i proszek, delikatnie wymieszać; upiec na blaszce w temp ok 180o C. 15 dag masła, margarynę, cukier puder, cukier waniliowy i mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać słonecznik, wymieszać. Masę rozsmarować na blasze i piec w temp. 200oC przez ok 20 min ( aż się zrumieni). Ostudzić pokroić nożem lub w inny sposób rozkruszyć. Kostkę masła utrzeć z żółtkami dodać masę karmelową z puszki. Gdy wszystko będzie ubite dodać chrupki słonecznikowe. Na biszkopt wyłożyć masę, wyrównać, na to ułożyć moczone w spirytusie herbatniki Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu. Ciasto polać polewą i odstawić w chłodne miejsce!
yola