Sposób przygotowania:
Proste ciasto karmelowe
Ciasto: Jajka ubić mikserem razem z cukrem. Dodać mąkę i proszek, dalej miksując. Wlać do formy 25x35 i piec ok.25-235 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto wyjąć i ostudzić. Na wierzch posmarować masę kajmakową. Na masę poukładać herbatniki. Masa I: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać resztę mleka wymieszanego z mąkami. Pogotować chwilkę, aż zgęstnieje. Masę wystudzić. Dodać utartą margarynę. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch wyłożyć na herbatniki. Masa II: Śmietanę ubić( aby dobrze się ubijała, musi być dobrze schłodzona) Dodać cukier puder. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. dalej ubijając dodać żelatynę. Wyłożyć na ciasto. Zetrzeć czekoladę i posypać ją na wierzch.