Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszą manną i pomarańczą
Foremkę wykładamy herbatnikami. Pomarańczę kroimy w mniejsze kawałki. Przygotowujemy też galaretkę- z 1/4 mniej wody niż z przepisu na opakowaniu. W garnku gotujemy mleko aż będzie ciepłe, wtedy dodajemy masło (lub margarynę), cukier, mieszamy wszystko aż do rozpuszczenia, dodajemy kaszę mannę i ponownie mieszam mieszamy -masa ma być naprawdę gęsta (bez mieszania powstaną grudki). Całą masę dzielimy na dwie części. Najpierw wylewamy pierwszą część. Przekładamy ją ponownie herbatnikami, potem nalewamy na nie drugą porcje. Układamy po bokach formy biszkopty. Gdy galaretka zgęstnieje (ale nie stanie się zupełnie sztywna) polewamy nią przygotowane ciasto. Po ok. 15 minutach układamy pomarańczę. Wkładamy wszystko na noc do lodówki. Smacznego!