Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z kaszy manny bez pieczenia
Margarynę, mleko, cukier i kakao podgrzać razem w garnku i gdy owe składniki razem się połączą i zagotują powoli dodać do nich kaszę mannę stale mieszając, by w powstającej masie nie zrobiły się grudki. Gdy zawartość garnka zgęstnieje wyłączyć palnik. Blachę wyłożyć folią aluminiową i na jej spód ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Ja użyłam blaszki o wymiarach 24 x 28. Na ułożone na spodzie blachy herbatniki wylać ciepłą kakaową masę z kaszy manny i wyrównać ją. Na górze masy ułożyć drugą i ostatnią warstwę herbatników. Czekoladową polewę przygotować wedle wskazówek producenta z opakowania. Polać ciasto polewą i posypać granulkami posypki do ciast. Ciasto schłodzić w lodówce. Dobrze jeśli ciasto przed jedzeniem odstoi noc w lodówce. Ciasto bardzo wygodnie i sprawnie się kroi.