ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto kawowe ADAIDY

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne ciasto z masą i lekką nutką kawową.Doskonałe na chłodne jesienne dni.

Ciasto kawowe ADAIDY

Składniki:

Ciasto kawowe ADAIDY

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kawowe ADAIDY
Ubij białka z cukrem,dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.Dodaj wymieszane obie mąki i ostrożnie wszystko połącz.Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze z pergaminem.Piecz 25 min w temp. 200st.Ugotuj budyń mlekiem,cukrem i kawą.Utrzyj masło na puch i powoli dodawaj zimny budyń.Schłodzone ciasto przekrój na 3 pasy.Nasącz pasy sokiem pomarańczowym i przełóż kremem.Posmaruj ciasto pozostałym kremem i udekoruj pomarańczą i cukierkami.

Tagi:

jajko kawa jajka