Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe z masą
Do miski wbić 6 jajek, dodać 6 łyżek cukru i ubijać do białości. Gdy jajka dokładnie ubite wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i 2 łyżkami kawy mielonej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na 2 przygotowane blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor. 2 jajka wbić do miski, wsypać 3 łyżki cukru, cukier waniliowy i ubić na parze, następnie zdjąć z garnka z parą i ubijać do ostudzenia. Masło włożyć do miksera, ucierać dodając stopniowo wystudzone jajka. Następnie dodać mieloną kawę i kakao, przyprawić do smaku, dokładnie ucierając. Upieczone, ostudzone biszkopty skropić wodą wymieszaną z odrobiną spirytusu i 1 łyżkę cukru. Na 1 ciasto wyłożyć masę kawową, przykryć drugim ciastem, docisnąć. Ozdobić według uznania.