gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne ciacho na zimno z herbatnikami, masą bueno + kokos i masą krówkową. Polecam szybkie ciasto.

Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem

Składniki:

Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem

 

  • 400 ml śmietanki 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2,5 łyżki masła,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 3/3 szklanki wiórek kokosowych,
  • 1 łyżka żelatyny.

 

  • Dodatkowo
  • 2 duże paczki herbatników,
  • 1 puszka krówki,

Sposób przygotowania:

Ciasto kinder bueno z krówką i kokosem
Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy miód, masło i mleko w proszku. 

Mieszamy i podgrzewamy aż wszystko ładnie się połączy. Dodajemy połowę mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy.

Studzimy.

Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone.

Łączymy z zawartością rondla.

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.

Studzimy i łączymy z masą.

Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki, smarujemy połową krówki.

Ponownie wykładamy herbatniki.

Następnie masę bueno.

Przykrywamy masę herbatnikami, smarujemy pozostałą krówką i przykrywamy herbatnikami.

Chłodzimy w lodówce.

Smacznego ;)