Sposób przygotowania:
Ciasto kinder chocolateCiasto czekoladowe
Margarynę rozpuścić, ostudzić. Suche składniki przesiać, a następnie wymieszać. Dodać mleko oraz jajko, wymieszać trzepaczką. Na koniec dodać dżem i roztopioną margarynę, wymieszać. Masę przelać do dwóch form o wymiarach 35x24 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C około 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić.
Krem Kinder Chocolate
Batoniki posiekać nożem, umieścić w garnuszku. Dodać masło i 30 g śmietanki. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby masa się nie przypaliła. Podgrzewać do rozpuszczenia się składników. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Resztę śmietanki ubić na sztywno, dodawać stopniowo krem Kinder Chocolate i zmiksować. Pierwszy blat ciasta czekoladowego wysmarować kremem, przykryć drugim ciastem. Schłodzić.
Polewa czekoladowa
Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej do otrzymania jednolitej polewy. Pozostawić do zgęstnienia. Gęstniejącą polewę wyłożyć na wierzch ciasta. Posypać posiekanymi batonikami i startą, białą czekoladą. Schłodzić minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) Smacznego!