Sposób przygotowania:
Ciasto kisielowe z kremem
Ciasto: białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier, ubić. Do uzyskanej masy dodać kisiele i budynie w proszku, a także proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać.
Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut.
Krem: miękkie masło utrzeć na puch. Dodać cukier, utrzeć. Stopniowo do masy wlewać kwaśne mleko i alkohol, utrzeć całość.
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 2 części, przełożyć kremem.
Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30-40 minut.
Krem: miękkie masło utrzeć na puch. Dodać cukier, utrzeć. Stopniowo do masy wlewać kwaśne mleko i alkohol, utrzeć całość.
Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 2 części, przełożyć kremem.