Sposób przygotowania:
Ciasto kolorowe madi
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, cały czas miksujemy. Kolejno dodajemy po jednym żóltku, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy za pomocą łyżki. Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 35 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt studzimy i ponownie umieszczamy w formie. Masa: mleko zagotowujemy wraz z cukrem. Następnie dodajemy wiórka i gotujemy na małym ogniu często mieszając, aż powstanie gęsta masa. Następnie odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, po czym dodajemy porcjami zimną masę kokosową, miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt i wyrównujemy. Galaretki rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, każdą w szklance gorącej wody. Następnie tężejącą galaretkę niebieską wykładamy na masę kokosową. Na galaretkę niebieską wykładamy galaretkę żółtą. Następnie na galaretce żółtej wykładamy na przemian herbatniki zwykłe i czekoladowe, tworząc szachownicę. Ciasto schładzamy w lodówce.