Sposób przygotowania:
Ciasto korzenne z dynią
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać olej.
Mąkę przesiać z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Cały czas mieszając masę, dodawać przesiane suche składniki. Na końcu wsypać dynię i dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto wylać do formy i piec ok 35-40 minut w 170 stopniach. Wyjąć z formy i ostudzić.
Lukier: do miski przesiać cukier puder, dodać sok z cytryny i stopniowo tyle wody aby powstał gęsty lukier. Ciasto polać lukrem i posypać kandyzowanymi owocami.
Mąkę przesiać z sodą, kakao i przyprawą do piernika. Cały czas mieszając masę, dodawać przesiane suche składniki. Na końcu wsypać dynię i dokładnie wymieszać łyżką.
Ciasto wylać do formy i piec ok 35-40 minut w 170 stopniach. Wyjąć z formy i ostudzić.
Lukier: do miski przesiać cukier puder, dodać sok z cytryny i stopniowo tyle wody aby powstał gęsty lukier. Ciasto polać lukrem i posypać kandyzowanymi owocami.
edytaha
joana30
Dziękuję :)