Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto Bounty
Ciasto: Białka ubij na sztywno, dodaj stopniowo cukier, a następnie żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj aż masa będzie jednolita. Ciasto wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Masa kokosowa: Mleko, i mleko kokosowe podgrzać. do ciepłego mleka dodać żelatynę,a kiedy się rozpuści wiórki kokosowe. Schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo mieszaninę kokosową. Tężejącą masę wyłożyć na ciasto. Czekoladowy ganache: Śmietankę podgrzać w garnku i dodać połamane w kostki czekolady. Masę czekoladową wyłożyć na warstwę kokosową. Schłodzić w lodówce.
gosiapiotrek23