Sposób przygotowania:
Ciasto królewskie
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy na przemian po żółtku, po łyżce cukru i po łyżce mąki delikatnie mieszając masę, na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Masę na ciasto rozsmarowujemy na wyłożonej papierem dopieczenia blaszce i pieczemy przez około 25- 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekładamy na ściereczkę kuchenną i zawijamy na kształt rolady. Odkładamy do wystudzenia. Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy, osączamy i kroimy na połówki, jeśli nie są już pokrojone. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i żelatynę. Na biszkopcie rozsmarowujemy bitą śmietanę , układamy na nim rządek brzoskwiń i zawijamy na kształt rolady. Roladę odkładamy w chłodne miejsce do momentu, gdy masa stężeje, następnie polewamy ją polewą czekoladową i posypujemy wiórkami czekoladowymi.