Sposób przygotowania:
Ciasto- królik wielkanocny
Przygotowanie kremu maślanego: W dużej misce miksujemy masło z ekstraktem waniliowym. Dodajemy cukier po troszku, cały czas miksując. Dodajemy mleko i miksujemy aż powstanie jasna i puszysta masa. Przykrywamy krem do momentu aż będzie użyty do dekoracji. Przygotowanie ciasta: Kroimy biszkopt na pół, tak aby powstały dwa półkola. Jedną połowę smarujemy wcześniej przygotowanym kremem. Składamy obydwie części ze sobą. Ustawiamy płaską krawędzią na talerzu/paterze i wycinamy trójkątny klin bliżej jednego końca. W wyciętym miejscu będzie szyja króliczka, a mniejsza część pozostawiona z przodu będzie jego główką. Wycięty kawałek przyklejamy z drugiej strony jako ogonek. Smarujemy całe ciasto kremem maślanym. Obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Wciskamy kolorowe drażetki jako oczy i nos. Paluszki mocujemy jako wąsy. Z różowego papieru wycinamy uszy, delikatnie zaginamy wzdłuż środka i wtykamy w ciasto. Resztę drażetek rozsypujemy wokół króliczka na paterze. Voilà! Smacznego! Możemy skosztować króliczego ogonka ;)