Sposób przygotowania:
Krówka
Ciasto: Z wymienionych składników zagniatamy ciasto (kruche ciasto miodowe) i w razie potrzeby dodajemy mąki. Ciasto, które powinniśmy otrzymać, powinno być miękkie i bardzo elastyczne. Dzielimy je na dwie części, które pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na dużej blaszce wyłożonej papierem - każde ok. 20-25 minut- aż pięknie się zarumieni. Krem: Kiedy ciasta są już gotowe i przestudzone, przygotowujemy krem. Śmietanę ubić z cukrem, dodać fix (ale to nie jest obowiązkowe), jak będzie gotowe (można dodać żelatynę - 1 łyżeczkę rozpuszczoną w ciepłej wodzie).Placki można nakropić alkoholem. Przykładamy bitą śmietanę na 1 placek, przykrywamy 2 plackiem. Na 2 placek wykładamy mleko skondensowane. Na wierzch posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki aby zastygło.Smacznego
yola
loogaro
andzia67
Danusia19671