maagda

maagda

Kucharz
[Przepisów: 9]

Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cisto kruche+krówka+bita śmietana

Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną

 

  • Ciasto kruche;
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 jajka
  • 250g mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany
  • 3/4 szkl.cukru
  • olejek pomarańczowy
  • Pozostałe składniki;
  • 500ml. śmietanki Łowickiej 36%+1śmietanka-fix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • orzechy
  • Masa krówkowa /mała/

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną
Zagnieść ciasto kruche i upiec 180 C na 30 min.blaszka kwadrat. Ciasto gdy wystygnie przedzielić na pół. Bitą śmietanę ubić +fix z cukrem pudrem. Na ciasto dodać masę krówkową+ połowę bitej śmietany posypać rozdrobnionymi orzechami i przykryć drugą częścią ciasta na to reszta bitej śmietamy opruszyć orzechami i udekorować . Na 2 godz.do lodówki. Polecam pyszność.
Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną
Etap 1
Ciasto kruche z krówką i bitą śmietaną
Etap 2