katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ciasto kruche bez jajek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto z jabłkami może do kawy.

Ciasto kruche bez jajek

Składniki:

Ciasto kruche bez jajek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kruche bez jajek
Rodzynki płuczemy, można też sparzyć wrzątkiem. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy nakawałki. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia i pokrojoną margarynę albo masło. Siekamy nożem, dodajemy śmietanę i ocet. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Jedną częścią wylepiamy dużą przygotowaną blaszkę. Ciasto posypujemy kakao i rodzynkami. Wykładamy jabłka. Zasypujemy kruszonką zrobioną z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach.