Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z karobem i jabłkami prażonymi1.
Włożyć do miski wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
Wyrobić rękami na jednolitą masę. Następnie zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.
3.
Prażone jabłka wyjąć ze słoika, dosypać suszoną żurawinę i wymieszać.
4.
Ubić pianę na sztywno, połączyć z galaretką i zmiksować.
5.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć 2/3 ciasta kruchego, a na ciasto rozłożyć jabłka z żurawiną.
6.
Na jabłka rozłożyć ubitą pianę z galaretką.
7.
Na pianę poskubać resztę ciasta kruchego.
8.
Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
9.
Upieczone ciasto wystudzić.
10.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
11.
Smacznego !