Sposób przygotowania:
Ciasto z musem dyniowym i jabłkiem
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą część wykładamy na spód przygotowanej dużej blaszki a drugą część odkładamy do lodówki. Mus dyniowy doprawiamy cukrem waniliowym i troszkę cynamonem.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki, oprószamy trochę cukrem. Mus wykładamy na ciasto w blaszce i kładziemy przygotowane jabłka.
Zasypujemy odrywaną kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki, oprószamy trochę cukrem. Mus wykładamy na ciasto w blaszce i kładziemy przygotowane jabłka.
Zasypujemy odrywaną kruszonką z pozostałego ciasta. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.