Sposób przygotowania:
Ciasto łaciate z malinamiprzygotowanie
Zaczynamy od przygotowania kokosu na górę ciasta. Mleko zagotowujemy z cukrem i masłem. Wsypujemy cały kokos- mieszamy i gotujemy jeszcze około minuty. Całość studzimy.
Po wystudzeniu dodajemy 1 całe jajko- ucieramy do połączenia.
Ciasto czekoladowe:
Całe jajek ucieramy z cukrem przez około 6-7 minut. Gdy żółtka zbieleją a masa powiększy swoją pojemność, dodajemy stopniowo mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz wodę i olej. Ciasto czekoladowe wylewamy do blaszki, gęsto układamy łyżką kleksy z masy kokosowej i pomiędzy nie wciskamy maliny.
pieczenie
Ciasto pieczemy w piekarniku góra dół, nagrzanym do 180 stopni przez 50-55 minut.
Sprawdzamy patyczkiem i jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem
weronikaS
reanja
powinno- moja mala wcinała aż sie uszy trzęsły:D