Sposób przygotowania:
Ciasto Macieja
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę we=raz z cukrem, następnie dodać żółtka nie przerywając ubijania.
Kolejno dodac mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać.Piec w tem 180 stopni przez ok 20-30 minut.
po upieczeniu przekroić ciasto na pół i ostudzić.
Krem:
Margarynę utrzeć i dodać do niej masę krówkową.
Wierzch:
Śmietanę ubić wraz ze śmietanofixem.
Na jedną część biszkoptu wylewamy część krmu na to układamy bezy potem kładziemy na to kolejną część kremu. Całość przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
Na całośc wylewamy polewę z kremówki.
Czekolade zetrzeć na tarce i posypać ciasto.
Białka ubić na sztywną pianę we=raz z cukrem, następnie dodać żółtka nie przerywając ubijania.
Kolejno dodac mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać.Piec w tem 180 stopni przez ok 20-30 minut.
po upieczeniu przekroić ciasto na pół i ostudzić.
Krem:
Margarynę utrzeć i dodać do niej masę krówkową.
Wierzch:
Śmietanę ubić wraz ze śmietanofixem.
Na jedną część biszkoptu wylewamy część krmu na to układamy bezy potem kładziemy na to kolejną część kremu. Całość przykrywamy drugą częścią biszkoptu.
Na całośc wylewamy polewę z kremówki.
Czekolade zetrzeć na tarce i posypać ciasto.