Sposób przygotowania:
Ciasto makowe
Margarynę rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy do miski. Drożdże zalewamy mlekiem, dodajemy łyżkę cukru, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do mąki dodajemy rozczyn drożdżowy i jajka, cukier i cukier waniliowy, wyrabiamy ciasto dodając rozpuszczoną margarynę. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy je, smarujemy masą makową i zwijamy w rulon. Nacinamy go tak, jak na zdjęciu i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. odstawiamy do wyrośnięcia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do 35 minut.
![Ciasto makowe Ciasto makowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-makowe-239222.jpg)
![Ciasto makowe Ciasto makowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-makowe-239223.jpg)
![Ciasto makowe Ciasto makowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-makowe-239224.jpg)
![Ciasto makowe Ciasto makowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-makowe-239225.jpg)
misia5