Sposób przygotowania:
Ciasto Marcelka
WYKONANIE:
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać po trochę cukru, później żółtka,mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.Wymieszać delikatnie łyżką. Piec 30 minut w 180°C
Masa:
Dwie szklanki mleka rozrobić z cukrem waniliowym.Trzecią szklankę mleka rozrobić z mąką w misce powinno być konsystencji ciasta do naleśników. Jak mleko z cukrem zacznie się gotować to wlać mąkę rozrobiona z mlekiem.Jak masa wystygnie utrzeć z 1 kostką masła lub margaryny.
Biszkopt przekroić na dwie części. Na dolną dać masę i na górną. Na koniec posypać płatkami owsianymi podsmażonymi na łyżce masła około dwie garście.
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno,dodać po trochę cukru, później żółtka,mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.Wymieszać delikatnie łyżką. Piec 30 minut w 180°C
Masa:
Dwie szklanki mleka rozrobić z cukrem waniliowym.Trzecią szklankę mleka rozrobić z mąką w misce powinno być konsystencji ciasta do naleśników. Jak mleko z cukrem zacznie się gotować to wlać mąkę rozrobiona z mlekiem.Jak masa wystygnie utrzeć z 1 kostką masła lub margaryny.
Biszkopt przekroić na dwie części. Na dolną dać masę i na górną. Na koniec posypać płatkami owsianymi podsmażonymi na łyżce masła około dwie garście.
ETAP 1: