PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Ciasto marchewkowe bez proszku

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Idealne ciasto do podjadania zamiast niezdrowych słodyczy.

Ciasto marchewkowe bez proszku

Składniki:

Ciasto marchewkowe bez proszku

 

  • 4 marchewki
  • 1,5 szkl cukru
  • 2/3 szkl oleju
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 4 jajka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu + do pospania

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe bez proszku
Marchewkę obieramy i ścieramy na małych oczkach. Mieszamy dokładnie razem z pozostałymi składnikami ciasta. Gdy ciasto uzyska jednolitą konsystencje przelewamy je do formy (około 20x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Całość delikatnie opruszamy cynamonem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st.