msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Ciasto marchewkowe z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wzbogacony i zmodyfikowany przepis z gazetki marketu Piotr i Paweł.Pyszne,jesienne ciasto.Uzależnia! Dodałam cukier brązowy,orzechy.

Ciasto marchewkowe z orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchewkowe z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe z orzechami
Orzechy lekko rozdrobniłam. Marchew obrałam,wypłukałam,osuszyłam i utarłam na grubej tarce jarzynowej. Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka wraz z cukrem brązowym zmiksowałam na puszysty kogel-mogel. Dolewać ostudzoną margarynę i dodawać utartą marchew. Suche składniki razem wymieszać i stopniowo dosypywać,cały czas ubijając.Na koniec wsypać orzechy i wymieszać drewnianą łyżką. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o rozmiarach ok.25 na 40 cm na 45 minut. Lekko przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto marchewkowe z orzechami
Zmiksować składniki m.in.marchew, roztopioną margarynę,mąkę.
Ciasto marchewkowe z orzechami
Do zmiksowanych składników dodać wyłuskane orzechy.Wymieszać.
Ciasto marchewkowe z orzechami
Wymieszane składniki przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Ciasto marchewkowe z orzechami
Upiec ciasto w 180 stopniach ok.45 minut.