Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto marmurkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto pięknie wygląda po upieczeniu

Ciasto marmurkowe

Składniki:

Ciasto marmurkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marmurkowe
Żółtka oddzielić od białek, zmiksować z cukrem i roztopioną margaryną. Następnie dodać mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. DO jednej dodać kakao i wymieszać. DO wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy kłaść łyżką na przemian ciasto białe i kakaowe, tworząc dowolne wzory. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20-25 minut.

Tagi:

tarta