Sposób przygotowania:
Ciasto metrowiec zwykły
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wszystko dokładnie wymieszać ,na końcu dodać olej wymieszany z wodą. Naszykować 2 blaszki o wymiarach11x40 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tarta. Połowę białego ciasta wlać do pierwszej blaszki,do drugiej połowy wsypać 2 płaskie łyżki ciemnego kakao i przelać do drugiej blaszki. Piekarnik rozgrzać na 180ºC i piec około 45-50 min do suchego patyczka. Ciasto wystudzić, pokroić z ukosa w kromeczki jak chleb,każdy kawałek smarować kremem,raz ciemny raz jasny,wierzch cienko posmarować pozostałym kremem i udekorować czekoladą w proszku lub wg uznania. Krem Masło utrzeć do białości z cukrem pudrem,następnie dodawać po łyżce gęstej śmietany,dalej ucierać aż krem będzie puszysty.(uwaga,składniki powinny być o tej samej temperaturze ,bo mogą się zważyć) Smacznego Jest to przepis mojej babci,bardzo prosty, polecam.
yola
anullka7
I jest wydajne,można zrobić z różnymi kremami ,nawet z bitą śmietaną.:))
aDzius04
irena56