Sposób przygotowania:
Ciasto miętowe
Ciasto Jajka ubijamy ubijamy z cukrem tak długo, aż masa stanie się puszysta i zbieleje. Mąkę ( odejmujemy 2 łyżki mąki!!) przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo i na przemian dodajemy do jajek mąkę, wodę i olej- bardzo delikatnie mieszamy! Wylewamy ciasto do nasmarowanej blaszki( dół i boki) wkłdamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Koniecznie sprawdźcie patyczkiem, czy ciasto jest suche. Studzimy. Krem Pastylki wkładamy do mleka i podgrzewając ciągle mieszamy , aż do rozpuszczenia. Studzimy. Śmietanę ubijamy pod koniec dodajemy fixy i masę miętową- bardzo delikatnie, acz dokładnie mieszamy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. Pierwszy przekładamy połową masy, przykrywamy drugim- smarujemy resztą masy, a górę posypujemy startą czekoladą.
monikaT83
reanja
Dziękuję:) j