Sposób przygotowania:
Sernik mocno kokosowy z dżememSpód:
Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę i wylepić nią spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Całość podpiec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni i ostudzić.
Spód posmarować warstwą dżemu.
Masa serowa:
Składniki masy (bez mleczka kokosowego) dokładnie wymieszać i na końcu połączyć z mlekiem kokosowym.
Masę przelać na spód z dżemem.
Pieczenie:
Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut w 240 stopniach i kolejno 90 minut w temperaturze 150 stopni.
Wierzch:
Białka jajek ubić na sztywną pianę.
Pod koniec wsypać cukier, a na końcu łyżką wmieszać wiórki.
Masę równomiernie przełożyć na gorący sernik, który podpiec dodatkowo 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Studzenie:
Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.
gusia1000