Sposób przygotowania:
Ciasto Milky Way
Ciasto:
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, nadal ubijając. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki należy delikatnie wymieszać. Ciasto wlewamy na blaszkę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Ciasto studzimy i dzielimy wzdłuż na dwie części.
Masa:
Mleka gotujemy cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszystą masę (ja robię to mikserem). Dodajemy ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku, ciągle ucierając aż do uzyskania jednolitej masy.
Polewa:
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w rondelku na małym ogniu.
Na jedną część ciasta wykładamy masę i przykrywamy drugą częścią ciasta. Na wierzchu ciasto smarujemy polewą.
Ciasto schładzamy w lodówce.
Smacznego :)
Rozdzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, nadal ubijając. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki należy delikatnie wymieszać. Ciasto wlewamy na blaszkę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Ciasto studzimy i dzielimy wzdłuż na dwie części.
Masa:
Mleka gotujemy cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszystą masę (ja robię to mikserem). Dodajemy ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku, ciągle ucierając aż do uzyskania jednolitej masy.
Polewa:
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w rondelku na małym ogniu.
Na jedną część ciasta wykładamy masę i przykrywamy drugą częścią ciasta. Na wierzchu ciasto smarujemy polewą.
Ciasto schładzamy w lodówce.
Smacznego :)