Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe
Na stolnicę dokłądnie przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wbić jajka dodać cukier puder, cukier waniliowy, rozpuszczony miód,
sodę rozmieszaną z 1 łyżką wody i śmietanę. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 30min.
Ciasto podzielić na 4 części,dokłądnie rozwałkować, położyć na przygotowanej blaszy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 175 stopniach 30 minut na złocisty kolor. Smacznego!:)
sodę rozmieszaną z 1 łyżką wody i śmietanę. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 30min.
Ciasto podzielić na 4 części,dokłądnie rozwałkować, położyć na przygotowanej blaszy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 175 stopniach 30 minut na złocisty kolor. Smacznego!:)