Sposób przygotowania:
Budyniowe ciasto z truskawkami
Na stolnice przesypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy, mieszamy.
Dodajemy zimne masło i siekamy. Następnie dodajemy jajka, zagniatamy ciasto.
3/4 ciasta przekładamy do tortownicy wykładając nim dno i podnosząc delikatnie brzegi.
Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażarki 500 ml mleka zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy na gotującego mleko i gotujemy gęsty budyń.
Na ciasto wykładamy jeszcze ciepły budyń, na nim układamy truskawki, na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.
Ciasto pieczemy przez 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Dodajemy zimne masło i siekamy. Następnie dodajemy jajka, zagniatamy ciasto.
3/4 ciasta przekładamy do tortownicy wykładając nim dno i podnosząc delikatnie brzegi.
Pozostałe ciasto wkładamy do zamrażarki 500 ml mleka zagotowujemy, w pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy na gotującego mleko i gotujemy gęsty budyń.
Na ciasto wykładamy jeszcze ciepły budyń, na nim układamy truskawki, na wierzch ścieramy pozostałe ciasto.
Ciasto pieczemy przez 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.