Sposób przygotowania:
Ciasto mleczne
Oddzielić żółtka od białek. Z białek i cukru ubić pianę. Nie przerywając ubijania, wlewać żółtka. Nadal ubijać i wsypywać mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Formę wyścielić papierem do pieczenia. Wlać biszkopt. Piec w temp. 170 st. C przez 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym przekroić na pół wzdłuż. Przygotować masę: wymieszać cukier z cukrem waniliowym, wsypać do mleka, zagotować. Pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć margarynę. Stale ucierając, wsypywać mleko w proszku i zimną masę mleczną. Rozsmarować na biszkopcie. Przykryć drugim. Wierzch polać masą: zetrzeć czekoladę, wymieszać z mlekiem, podgrzewać, aż się stopi ale nie zagotowywać, lekko przestudzić. Kiedy ciasto będzie gotowe, odczekać aż ostygnie, po czym wstawić do lodówki, aby się schłodziło i zastygło.