Sposób przygotowania:
Ciasto morelowe
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę z odrobiną soli., dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać.
Do piany dodać, żółtka,ubijać na puszystą masę ,na końcu dodać wymieszaną mąki, z proszkiem do pieczenia.
Piec w 180 st c, około 30 min. Morele zmiksować blenderem, zagotować do gorących wsypać galaretki morelowe, dobrze wymieszać. Ciasto przekroić na pół, wylać część na ciasto , odstawić do zastygnięcia. Posmarować lekko kremem, przykryć 2 plackiem. Wylać resztę moreli , wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego.
Do piany dodać, żółtka,ubijać na puszystą masę ,na końcu dodać wymieszaną mąki, z proszkiem do pieczenia.
Piec w 180 st c, około 30 min. Morele zmiksować blenderem, zagotować do gorących wsypać galaretki morelowe, dobrze wymieszać. Ciasto przekroić na pół, wylać część na ciasto , odstawić do zastygnięcia. Posmarować lekko kremem, przykryć 2 plackiem. Wylać resztę moreli , wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego.
luna
jovi
wedith1