mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

ciasto morelowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne,a bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto

ciasto morelowo-migdałowe

Składniki:

ciasto morelowo-migdałowe

 

  • 2 szklanki maki pszennej,
  • 230 gram margaryny,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka startych migdałów,
  • 3/4 szklanki suszonych moreli,
  • 3 jajka,
  • łyżeczka zapachu migdałowego,
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

ciasto morelowo-migdałowe
Margarynę, cukier oraz aromat migdałowy łączymy razem, ucieramy, aż do uzyskanuia kremowej konsystencji. Dodajemy jajka, makę, starte migdały oraz pokrojone wczesniej suszone morele. Natłuszczamy formę i wlewamy do niej nasze ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy około 2 godzin w 150-180 stopniach.

Tagi:

jajko jajka mak