Sposób przygotowania:
Torcik z owocami i galaretką
Rozdzielamy białka od żółtek. Białka (schłodzone) ubijamy na sztywno, porcjami wsypujemy cukier i dalej ubijamy na gładką masę(cukier musi być rozpuszczony), dodajemy żółtka po jednym ciągle ubijając. Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wlewamy do tortoletki wysmarowanej margaryną i na największej powierzchni dajemy papier.Piec na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni ok. 25 minut. Po ostudzeniu biszkopt delikatnie wyjmujemy z foremki (pomagamy sobie patyczkiem). Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody i wystudzić. Biszkopt kładziemy na paterze, środek smarujemy dżemem i układamy owoce. Owoce glazurujemy galaretką tzn. każdy owoc powinien być cały powleczony galaretką (błyszczeć się). Po stężeniu galaretki, ubijamy śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan fixem. Wierzch torciku dekorujemy bita śmietaną. SMACZNEGO!