Sposób przygotowania:
Ciasto na marmoladzie z kremem serkowym
Nagrzewamy piecyk do 180 stopni. Foremkę o średnicy 20 cm natłuszczamy, a dno wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki umieszcamy w misce i miksujemy na niskich obrotach, potem zwiększamy obroty i miksujemy aż masa będzie puszysta, lekko zmieni kolor. Wykładamy masę do przygotowanej formy i pieczemy ok. 35 minut do suchego patyczka. Chwilę studzimy w formie potem wyjmujemy i studzimy na kratce. Kiedy ciasto wystygnie, przygotowujemy krem: umieszcamy w naczyniu masło, serek, cukier puder i wanilię i miksujemy na gładki krem. Na koniec dodajemy po trochu sok z cytryny aż uzyskamy taką gęstość jaką chcemy - tak aby łatwo się smarował ale nie spływał z ciasta.
Ela Dz
zufikowo
Ela Dz napisał(a):