Sposób przygotowania:
Ciasto na oleju z rabarbarem w kakao
Obie mąki łączymy z proszkiem do pieczenia. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy przygotowane mąki, olej i aromat.
Ubijamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki (w trakcie przekładania ciasta dodajemy część obtoczonego w kakao rabarbaru.
Resztę rabarbaru wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Ubijamy do połączenia składników. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki (w trakcie przekładania ciasta dodajemy część obtoczonego w kakao rabarbaru.
Resztę rabarbaru wykładamy na wierzch ciasta. Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
katarzynka455