lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Ciasto na ptysie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wypróbowane ciasto na ptysie kakaowe

Ciasto na ptysie

Składniki:

Ciasto na ptysie

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na ptysie
Mąkę wymieszaj z kakao i szczyptą soli.Zagotuj wodę w której rozpuść masło i wsyp do tego mąkę z dodatkami. Ze wszystkich składników utrzyj gładkie ciasto a gdy zacznie odchodzić od ścian naczynia to znak że jest wystarczająco wyrobione i należy go zdjąć z ognia. Gdy ciasto lekko ostygnie wrzucaj do niego pojedynczo jaja i energicznie miksuj. Na blachę wyłożoną pergaminem układaj kleksy ciasta, pamiętaj o zachowaniu niewielkich odstępów i piecz w temp 220 st około 20-25 minut.

Tagi:

ciastka ptysie