Sposób przygotowania:
Wypasiony sernik na zimno z malinami
1. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Dodać stopione masło. Krótko zmiksować. Masą wylepić dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić. Spód posmarować masą krówkową.
2. Ser zmielić, dodać jogurt naturalny, cukry oraz posiekaną czekoladę. Dodać pokruszone ciastka. Żelatynę namoczyć w trosze wrzątku. Ostudzić i dodać do masy. Masę wylać na ciasto. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
3. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku. Ostudzić. Na wierzchu ciasta rozłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.
2. Ser zmielić, dodać jogurt naturalny, cukry oraz posiekaną czekoladę. Dodać pokruszone ciastka. Żelatynę namoczyć w trosze wrzątku. Ostudzić i dodać do masy. Masę wylać na ciasto. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
3. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku. Ostudzić. Na wierzchu ciasta rozłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.