Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami, czekoladą
Do przygotowania sernika użyłam serka kremowego kanapkowego coś jak philadelphia tylko innej polskiej firmy. Na początek należy pokruszyć herbatniki w malakserze, dodać stopione masło i dobrze wymieszać. Wyłożyć tortownice lub formę do tart o średnicy 20cm ciastem równomiernie go przyklejając. Włożyć do lodówki na 15 minut. Roztopić czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. W misce wymieszać ser, śmietanę, cukier na gładką masę. Dodać 200g malin, wymieszać, następnie dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasteczkowy spód, wygładzić wierzch, a następnie umieścić w lodówce na min. 2 godziny. Podawać udekorowaną malinami, posypaną cukrem pudrem i polaną odrobiną stopionej czekolady.