goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Ciasto nadziewane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast farszu z miesa mielonego mozemz zrobic inne np. warzywne lub np. wykorzystac skladniki na pizze.

Ciasto nadziewane mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto nadziewane mięsem mielonym

 

 

  • nadzienie:
  • mięso mielone 1/2 kg
  • czosnek 3 ząbki
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • ananas 1/2 puszka
  • przecier pomidorowy 1/2 słoiczek
  • tłuszcz do smażenia

 

  • do posmarowania:
  • jajko 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Ciasto nadziewane mięsem mielonym
Ciasto drożdżowe wyrabiamy w robocie lub recznie wczesniej przygotowujac zaczyn y drozdzy. Odstawiamy do wyrośnięcia na okolo 40 minut. Mięso podsmażamy na tłuszczu, dodajemy plasterki czosnku, doprawiamy. Ananasy kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i łączymy z mięsem. Dodajemy przecier pomidorowy. Rozwałkowujemy na prostokąt. Na środku ciasta wykładamy farsz i zlepiamy je górą. Przekładamy je na blaszkę łączeniem w dół. Wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy, kroimy w plasterki. Podajemy jako przekąskę.
Ciasto nadziewane mięsem mielonym
Ananasy kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i łączymy z mięsem
Ciasto nadziewane mięsem mielonym
Na środku ciasta wykładamy farsz i zlepiamy je górą
Ciasto nadziewane mięsem mielonym
Ciasto przekładamy na blaszkę łączeniem w dół
Ciasto nadziewane mięsem mielonym
Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.