Sposób przygotowania:
Ciasto niedzielne z jabłkami i nie tylko
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ,dodając po jednym jajku na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28 x24 cm posmarować lekko tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do blaszki,ułożyć obrane i pokrojone jabłka,piec w 190 st C około 50-60 min. Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać masę śmietanową,wyłożyć na ciasto. Galaretki malinowe rozpuścić w 3 ¾ szklanki wrzącej wody,wystudzić, tężejącą galaretkę wylać na ciasto,gdy zastygnie posypać utartą czekoladą z orzechami. Smacznego.
A.B.
Mirka227
5!!!
Gabinka
ewasng
Sarenka
irena56
nie wydaje sie trudny.Pozdrawiam.