Sposób przygotowania:
Ciasto Niespodzianka
Oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać po jednym żółtku, a następnie pozostałe składniki.Dokładnie wymieszać, wyłożyć na blachę i piec ok. 35 min.(sprawdzić patyczkiem). Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 1,5 litra wody i pozostawić do stężenia. Krem: Zagotować sok z brzoskwiń z cukrem, wlać do niego rozmieszane w wodzie budynie z żółtkami i mąką. Ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem na puszystą masę. Spód posmarować dżemem. 1/2 masy wyłożyć na spód, na to rzędami biszkopty moczone w naparze kawy, pozostałą masę,pokrojone w plasterki brzoskwinie. Zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO!
marietta
Henia
Proszę bardzo,bierz!
bajtek
esterka22
Natala1210
Henia
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa!
evita0007
Henia
Dla Ciebie to najmniejszy problem! Masz blisko! Przy najbliższym pieczeniu tego ciasta, zapraszam. Mieszkam w centrum,więc z dojazdem nie ma problemu!