Sposób przygotowania:
Ciasto Nikolas
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Masa z wafelkami: Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy, pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy nadal. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. Lekko ciepłą wlewamy do ubitej śmietanki ciągle miksując. Na końcu dodajemy startą na dużych oczkach czekoladę, pokruszone wafelki i brzoskwinie. Mieszamy. Wykładamy na placek. Odstawiamy do zastygnięcia a następnie wykładamy przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu galaretkę brzoskwiniową, znów odstawiamy do zastygnięcia. Wykładamy galaretkę agrestową.