Sposób przygotowania:
Ciasto o smaku pomarańczowym
Przygotować niezbędne składniki na ciasto, sparzyć wrzącą wodą jajka, oddzielić żółtka od białek. Białka w wysokim naczyniu ubić na sztywno ze szczyptą soli, partiami dodawać cukier, cukier wanilinowy, oraz żółtka. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia,partiami dodawać mąkę, połączyć mikserem składniki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto wyłożyć do blaszki wyrównać i wstawić do gorącego piekarnika do temperatury 180 stopni C. Piec około 40 min. Wyjąć ciasto, przeciąć na połowę, ostudzić i nasączyć sokiem pomarańczowym wymieszanym z 3 łyżkami cukru pudru. W wysokim naczyniu Do wysokiego naczynia wlać 400 ml mleka. Wsypać zawartość torebki i miksować kilka minut na najwyższych obrotach. Na pierwszy blat ciasta wyłożyć krem iposmarować ciasto. W dalszej kolejności galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, pokroić na plasterki, ułożyć na kremie. Z folii aluminiowej zrobić rant wokół ciasta. Tężejącą galaretką polać pomarańcze, odstawić do stężenia. Gdy galaretka stężeje wówczas przykryć drugim płatem ciasta. Na wierzch można zrobić lukier i posypać kolorową posypką.