Sposób przygotowania:
Ciasto Oli
Najpierw przygotować ciasto:
Podane składniki zagnieść razem i wyłożyć na prostokątną blaszkę.
Następnie - masa budyniowa:
Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.
Na koniec - masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Całość wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
100 g - 210 kcal
Podane składniki zagnieść razem i wyłożyć na prostokątną blaszkę.
Następnie - masa budyniowa:
Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.
Na koniec - masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Całość wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
100 g - 210 kcal
darek112