milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Ciasto orzechowe,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto orzechowe szybkie w przygotowaniu

Ciasto orzechowe,

Składniki:

Ciasto orzechowe,

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe,
Siekamy 20 dag orzechów. Ucieramy je z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Dodajemy po jednym jajku. Masę mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko i zapach migdałowy. Wszystko mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy rzez 50 minut. Po upieczeniu, wystudzamy. Gotową polewę wstawiamy do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Smarujemy nią ciasto o dekorujemy połówkami orzechów.